FNV ZZP

Jij kunt straks gerust de klok luiden

Laatste update: 5 november 2018

Jij kunt straks gerust de klok luiden

Klokkenluiden, dat is best eng. Helemaal als je zelfstandige bent. Je kunt er een hoop gedoe mee krijgen. Maar dat verandert. Als zzp'er krijg je straks meer steun en bescherming als je misstanden van een bedrijf of organisatie verklapt.

Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) breidt de Wet huis voor klokkenluiders uit. Zo ben je voortaan als zelfstandige, maar ook als vrijwilliger, beter beschermd. Voor werknemers is het nu al zo dat je baas je niet mag ontslaan als je aan de bel trekt over misstanden op de werkvloer.

Wij hebben hier hard voor gelobbyd

Wij zijn blij met de nieuwe regels. ‘We hebben hier zelf ook hard voor gelobbyd’, zegt bestuurder Irene van Hest van FNV Zelfstandigen. ‘Mooi dat de wet nu wordt uitgebreid en ook gaat gelden voor mensen zonder dienstbetrekking, zoals zzp’ers.’

De aanpassing in de wet moet eind dit jaar klaar zijn.