FNV ZZP

Ja, Guillaumine heeft hem: de FNV Diversiteitsprijs!

Laatste update: 23 november 2018

Ja, Guillaumine heeft hem: de FNV Diversiteitsprijs!

Wat heeft ze hem verdiend. Voor alles dat ze doet bij FNV Zelfstandigen. En nog veel meer. Guillaumine Nelom (68) is winnaar van de FNV Diversiteitsprijs 2018. ‘Mooi dat zij na al die jaren erkenning krijgt in de vorm van deze prijs. Mooi ook voor FNV Zelfstandigen binnen de FNV.’

Guillaume Nelom krijgt de FNV Diversiteitsprijs van vicevoorzitter Kitty Jong van de FNV.

Foto: Guillaumine Nelom krijgt de FNV Diversiteitsprijs uitgereikt door Kitty Jong. 

De FNV Diversiteitsprijs gaat iedere 2 jaar naar een lid van de FNV dat zich inzet voor diversiteit en tegen discriminatie. De prijs is voor de derde keer uitgereikt, nu door vicevoorzitter Kitty Jong.

Meer vrouwen en meer kleur in sectorraad Zelfstandigen

Zij vertelt hoe belangrijk Guillaumine is voor de FNV en FNV Zelfstandigen in het bijzonder. ‘Naast haar bedrijf heeft Guillaumine zich enorm ingezet als vakbondsvrijwilliger. De sectorraad Zelfstandigen heeft nu meer vrouwen en meer kleur en wij hopen dat dat andere sectoren inspireert.’

Wij moeten afspiegeling zijn van maatschappij

Want volgens Jong is het belangrijk dat de FNV een afspiegeling is van de maatschappij. ‘Guillaumine’s werkwijze is er een van niet opdringen maar doordringen. De jury waardeert dat met deze prijs.’

Mooi ook voor FNV Zelfstandigen binnen de FNV

Marjan van Noort van FNV Zelfstandigen is zeer opgetogen. Blij dat iemand uit de hoek van de zelfstandigen de prijs heeft gekregen. ‘Guillaumine is gedreven en betrokken, terwijl zij een echte verbinder is en niet van ruzie houdt’, zegt zij. ‘Zij is altijd op resultaat gericht en is een echte ondernemer. Mooi dat zij na al die jaren erkenning krijgt in de vorm van deze prijs. Mooi ook voor FNV Zelfstandigen binnen de FNV.’

Ze is blij verrast met de prijs

Guillaumine is zelf blij verrast met de prijs. Naast al haar inzet voor de FNV runt zij ook nog eens een bedrijf dat trainingen geeft in communicatieve dienstverlening, diversiteitsmanagement, coachen, onderzoek en advies. Ze begeleidt startende ondernemers bij interculturele communicatie en emancipatieprojecten.

'Zoek de verbinding, niet de verschillen'

‘Fijn als je inzet zo wordt gewaardeerd’, reageert ze bescheiden. ‘De basis van diversiteit is dat je nieuwsgierig bent naar een ander zijn drijfveren, en de verbinding zoekt, niet de verschillen. Dat is mijn kompas. Dat is helaas niet zo vanzelfsprekend in deze tijd.

Eervolle vermeldingen voor Anya en Zeki

Een eervolle vermelding ging naar Anya Wiersma en Zeki Arslan. Zij doen allebei ook fantastisch werk binnen de FNV. De ene als verbindend leider bij Netwerk Vrouwen FNV, de ander als onvermoeid pleitbezorger om kansen van migrantenjongeren in het onderwijs te vergroten.

We spraken eerder al met Guillaumine over haar nominatie voor de FNV Diversiteitsprijs. 'Een hele eer', vond ze dat toen. Je leest hier haar verhaal