FNV ZZP

FNV Zelfstandigen is op de KvK Startersdag aanstaande zaterdag 3 november

Laatste update: 29 oktober 2018

FNV Zelfstandigen is op de KvK Startersdag aanstaande zaterdag 3 november

Wist je dat zzp'ers veel blijer met hun werk zijn dan mensen in loondienst? Hoe meer variatie in het werk, des te tevredener ze zijn. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek onder zelfstandigen en mensen in loondienst.

Volgens Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom bij het CBS, maken zzp’ers vaak bewust de keuze om als zelfstandige aan de slag te gaan, vaker dan dat geldt voor mensen in loondienst. ‘Als het een bewuste keuze is, spelen er duidelijke selectiemechanismes een rol. Mensen willen eigen baas zijn omdat ze meer variatie hebben, zelfstandig kunnen werken en autonomie hebben.’

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Startersdagen van de Kamer van Koophandel zo succesvol zijn.

Live Helpdesk voor (aspirant )zzp’ers 

De Kamer van Koophandel Starterdagen vinden drie keer per jaar plaats op wisselende locaties.De derde editie van dit jaar is op zaterdag 3 november in Eindhoven, Groningen en Utrecht.  Je kunt verschillende informatiemarkten, workshops, inspiratiesessies bezoeken en natuurlijk is FNV Zelfstandigen ook van de partij! En niet zonder reden. We willen de positie van zelfstandig ondernemers versterken door gerichte en actieve lobby in Den Haag en we bieden hulp en ondersteuning, zoals professioneel advies, rechtsbijstand, hulp bij incassoproblemen, kortingen op verzekeringen en een inspirerend netwerk. En dit doen we met succes! 

Mijlpaal: € 5.600 zwangerschapsuitkering voor zelfstandigen

Het zal je niet zijn ontgaan, de enorme publiciteit dit jaar rondom de zwangerschapsuitkering voor zelfstandigen. Vrouwelijke zelfstandigen die tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 geen zwangerschapsuitkering kregen, konden van 15 mei daar alsnog compensatie van maximaal €5.600 per persoonvoor aanvragen. Het is een direct resultaat vanruim tien jaar procederen van onder meer FNV Zelfstandigen, om deze uitkering voor vrouwelijke zelfstandigen af te dwingen. Als lid van FNV Zelfstandigen handelden wij de aanvraag voor je af. Vele honderden vrouwelijke ondernemers hebben hier gehoor aan gegeven. 

Gratis stappenplan voor de startende zzp’er

FNV Zelfstandigen ondersteunt je ook bij de start van je bedrijf. Kom op 3 november naar onze stand op de KvK Starterdagen en laat je informeren en inspireren. Succesvol een eigen bedrijf starten gaat immers niet vanzelf. Er zijn veel belangrijke zaken die je moet regelen. En dan kan het lastig zijn om overzicht te houden in de jungle aan informatie. Heb je wellicht geen tijd om te komen, maar wil je wel meer informatie hoe je kunt starten? Download dan ons handige stappenplan voor de startende zzp’er.Dit plan beschrijft in zes stappen waar je aan moet denken als je van start gaat als zelfstandig ondernemer. 


Ben je lid van FNV Zelfstandigen? Download de brochure dan hier.

Stappenplan startende zzp'er