FNV ZZP

Exit ongewenste bellers!

Laatste update: 19 oktober 2018

Exit ongewenste bellers!

Je krijgt betere bescherming tegen telemarketing. Het kabinet wil een zogeheten opt-in. Dat betekent dat bedrijven je alleen nog mogen bellen met een verkooppraatje als je daarvoor toestemming hebt gegeven.

Wij zijn hier blij mee. ‘Want dit geldt dus niet alleen voor consumenten’, zegt Marjan van Noort van FNV Zelfstandigen, ‘maar ook voor zzp’ers.’

Wel telefoontjes? Dan moet je dat aangeven

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken & Klimaat zorgt met haar nieuwe wet dat je minder last krijgt van ongewenste bellers. Wil je juist wel telefoontjes van telemarketeers ontvangen? Dan moet je dit registeren. Doe je dit niet dan mogen ze je niet meer bellen.

Voor alle zzp’ers, behalve met een BV

Dit gaat op voor alle zogenaamde natuurlijke personen. Daar val je onder met een eenmanszaak, een maatschap of een VOF. Maar weer niet als BV.

Het einde van het Bel-me-niet Register?

Dit lijkt het einde van het Bel-me-niet Register. Daarmee is het nu precies andersom. Je mag gebeld worden, tenzij je aangeeft dat je dit niet wilt.

En nog een beperking voor telemarketing

De staatssecretaris denkt er verder aan om telemarketing naar bestaande klanten te beperken. Oftewel een maximale termijn waarbinnen ze nog contact met je mogen opnemen.