FNV ZZP

Goed van start met de cursus ‘Goed van Start’ van FNV Zelfstandigen

Laatste update: 5 oktober 2018

Goed van start met de cursus ‘Goed van Start’ van FNV Zelfstandigen

Was jij op de Startersdag van de Kamer van Koophandel op 30 juni en heb je je geregistreerd bij één van onze stands in Rotterdam of Zwolle? Dan mag je gratis naar onze cursus ‘Goed van Start’.

Heb jij je niet aangemeld maar wil je wel gebruikmaken van dit aanbod, kijk dan hier.

Zzp’ers hebben behoefte aan praktische informatie

Bij FNV Zelfstandigen hebben we gemerkt dat aspirant zelfstandigen, ook na de Startersdagen, behoefte hebben aan informatie. En dan het liefst hands-on in de vorm van een workshop met gelijkgestemden. Daarom bieden wij als vervolg op de Startersdagen een speciale cursus waarmee we je nóg meer praktische informatie geven, zodat je als zzp’er direct aan de slag kunt.

Als je denkt dat een goed product of dienstverlening voldoende is om succesvol te starten, dan heb je het mis, zegt Katinka. “Ondernemen is zoveel meer. Er komt zoveel bij kijken. De cursus heeft mij goed inzicht gegeven waar ik mij op moet focussen en hoe ik het beste van start kan gaan.”

Wat houdt de gratis cursus ‘Goed van Start’ in?

In één dagdeel bereiden onze juridische adviseurs je voor op de start van je nieuwe bedrijf. Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Contracten
  Hoe stel je een contract op metduidelijke afspraken over je tarief, de werkzaamheden, de duur van de werkzaamheden en de verantwoordelijkheden van opdrachtgever en opdrachtnemer?
 • Algemene voorwaarden
  Waarom heb je algemene voorwaarden nodig en waaraan moeten de algemene voorwaarden voldoen?
 • Bepalen van je uurtarief
  Hoe bepaal je als zzp’er jouw uurtarief? Hoe bepaal je wat een goed en marktconform tarief is?
 • Verzekeringen voor zelfstandige ondernemers
  Welke verzekeringen zijn verstandig om af te sluiten en welke wellicht niet?

Natuurlijk is er uitgebreid gelegenheid tot het stellen van vragen en netwerken.

Waar en wanneer start de cursus ‘Goed van Start’?

We bieden verschillende cursussen aan, onder meer in Zwolle, Maastricht, Rotterdam en Eindhoven. De exacte data, locaties en tijdstippen vind je op onze website.

Start Bewust

Zelfstandig ondernemen is een grote stap. Denk goed na over de financiële en organisatorische aspecten die zelfstandig ondernemen met zich mee brengen. Laat je eerst goed informeren door Kamer van Koophandel of FNV Zelfstandigen. Zij kunnen je op weg helpen en je ontbrekende kennis op peil brengen.

Schrijf je hier in voor de gratis cursus 'Goed van start'.