FNV ZZP

Save the date: FNV Zelfstandigen present op KvK Startersdag 30 juni as.

Laatste update: 5 oktober 2018

Save the date: FNV Zelfstandigen present op KvK Startersdag 30 juni as.

Voor jezelf beginnen en baas zijn over je eigen tijd en werk? Tijdens de Startersdag van de Kamer van Koophandel (KvK) in maart, bleek dat een groeiend aantal jongeren hiervoor kiest of wil kiezen.

De Kamer van Koophandel Starterdagen vinden drie keer per jaar plaats op wisselende locaties.De tweede editie van dit jaar vindt plaats op zaterdag 30 juni in Rotterdam, Urmond en Zwolle. 

Onzeker over de eerste stap richting ondernemerschap

Veel bezoekers van de Startersdag komen daar, omdat ze onzeker zijn over de eerste stap die ze willen zetten. Want hoe begin je eigenlijk? Waar moet je allemaal op letten? Bij wie kun je terecht voor advies? Er komt zoveel op je af. Eigenlijk wil je gewoon je vak uitoefenen en is de rest bijzaak. Maar het zijn wel belangrijke bijzaken waarin de KvK en FNV Zelfstandigen je kunnen begeleiden.

 

Vraagbaak voor (aspirant )zzp’ers

Op de Starterdagen vind je als aspirant ondernemer veel informatie en inspiratie. Er zijn verschillende informatiemarkten, workshops en inspiratiesessies. En natuurlijk is FNV Zelfstandigen ook van de partij in Rotterdam, Urmond en Zwolle! En niet zonder reden. We willen de positie van zelfstandig ondernemers versterken door gerichte en actieve lobby in Den Haag en we bieden hulp en ondersteuning, zoals professioneel advies, rechtsbijstand, hulp bij incassoproblemen, kortingen op verzekeringen en een inspirerend netwerk. En dit doen we met succes!

 

Mijlpaal: € 5.600 zwangerschapsuitkering voor zelfstandigen

Het zal je vast de afgelopen maand niet zijn ontgaan, de enorme publiciteit rondom de zwangerschapsuitkering voor zelfstandigen. Vrouwelijke zelfstandigen die tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 geen zwangerschapsuitkering kregen, kunnen daar nu alsnog compensatie voor aanvragen. Het is een direct resultaat vanruim tien jaar procederen van onder meer FNV Zelfstandigen, om deze uitkering voor vrouwelijke zelfstandigen af te dwingen. Deze groep heeft alsnog recht op een zwangerschapsuitkering van maximaal €5.600 per persoon. Ben je lid van FNV Zelfstandigen dan handelen wij de aanvraag graag voor je af. Lees hier meer over de aanvraag.

 

Gratis stappenplan voor de startende zzp’er

Alle begin is moeilijk en dat geldt zeker als je voor jezelf gaat beginnen. Kom dus naar de KvK Starterdagen en laat je informeren en inspireren. Succesvol een eigen bedrijf starten gaat immers niet vanzelf. Er zijn veel belangrijke zaken die je moet regelen. En dan kan het lastig zijn om overzicht te houden in de jungle aan informatie. Heb je wellicht geen tijd om te komen, maar wil je wel meer informatie hoe je kunt starten? Download dan ons handige stappenplan voor de startende zzp’er. Dit plan beschrijft in zes stappen waar je aan moet denken als je van start gaat als zelfstandig ondernemer.Stappenplan startende zzp'er