FNV ZZP

De FNV visie op zelfstandige arbeid is goedgekeurd. En we zijn trots!

Laatste update: 5 oktober 2018

De FNV visie op zelfstandige arbeid is goedgekeurd. En we zijn trots!

Hij ligt er. En hij is goedgekeurd door ons ledenparlement. De visie van de FNV op zelfstandige arbeid. We zijn er best een beetje trots op. Want hij helpt bij het verbeteren van jouw positie als zelfstandige.

Al heel lang discussiëren we in Nederland over de plek van zelfstandigen op onze arbeidsmarkt. De ontwikkeling van zelfstandige arbeid heeft invloed op de hele arbeidsmarkt. En daarmee op alle werkenden. Als FNV wegen wij daarbij de belangen van alle werkenden integraal af. Dat is onze kracht.

Samen keihard gewerkt aan deze visie

Een heldere en eenduidige visie van de FNV op zelfstandige arbeid helpt om de positie van jou en vele zelfstandigen te verbeteren en versterken. Sinds de fusie van FNV Zelfstandigen met de FNV hebben wij met z’n allen keihard gewerkt aan een breed gedragen, heldere visie op zelfstandige arbeid. Samen, met heel veel van onze leden. Die waren nauw betrokken bij het ontwikkelen van de visie.

Onze leden waren nauw betrokken

We hebben actieve leden om advies gevraagd bij het opstellen van de concept-visie. Zij waren ook betrokken bij de achterbanraadpleging. Daarnaast hielden we nog 3 bijeenkomsten, waarvan je er eentje zelfs live kon zien op Facebook. En in een forum kon je zelf input leveren en discussie voeren met andere zzp’ers.

Gelijkwaardig, niet elkaars concurrent

Marjan van Noort, van FNV Zelfstandigen: ‘Wij behartigen de belangen van alle werkenden in heel Nederland. Zelfstandige arbeid heeft een logische plek op de arbeidsmarkt. Onze leden willen gelijkwaardig zijn aan elkaar en niet elkaars concurrent.’

Lees de FNV visie op zelfstandige arbeid

Wil je meer weten? Lees dan onze hele visie (pdf)