FNV ZZP

Wij willen betere positie, zeggen tolken en vertalers overheid

Laatste update: 5 oktober 2018

Wij willen betere positie, zeggen tolken en vertalers overheid

De tolken en vertalers die werken voor de overheid zitten in het nauw. Zij willen een betere positie, onder andere door goede tarieven en eerlijker aanbesteden van hun werk. Wij hebben dit in een brief laten weten aan het ministerie van Justitie en Veiligheid.

FNV Zelfstandigen en Nubveto (die net als wij de belangen behartigt van tolken en vertalers in het publieke domein) hebben de brief samen opgesteld. Het is een vervolg op het congres van 21 april 2018. In de brief staan de wensen die de tolken en vertalers ons hebben verteld tijdens het congres.

De tolken & vertalers willen het volgende:

● Handhaaf het Rbtv-register en de Wbtv. Iedere verandering hierin is onacceptabel.

● Verander drastisch de wijze van aanbesteden. Een eerlijke verdeling van overheidsdiensten.

● Pas de tarieven aan en indexeer naar de huidige normen. Houd daarbij rekening met een eerlijke uurvergoeding, minimumvergoeding en annuleringskosten.

● Over het programma ‘Tolken in de toekomst’: volledige openheid over de plannen, tot in detail geïnformeerd en betrokken worden.

Je kunt de volledige tekst lezen in deze brief (pdf).

Het ministerie heeft de brief ontvangen en zegt toe dat het zo snel mogelijk komt met een reactie. Wij laten je uiteraard weten wat deze reactie van het ministerie is. Houd dus onze site in de gaten!