FNV ZZP

KvK, verkoop ons niet

Laatste update: 5 oktober 2018

KvK, verkoop ons niet

DeGoedeZaak is een nieuwe progressieve campagneorganisatie. Zij zijn een campagne gestart voor de bescherming van gegevens van zzp’ers bij de Kamer van Koophandel. Wij vinden dit een goed initiatief en ondersteunen deze actie van harte.

De Kamer van Koophandel verkoopt de gegevens van zzp’ers en andere ondernemers door aan bedrijven. Zonder KvK-inschrijving heb je geen bedrijf, dus je hebt geen keus. Een groot deel van de Tweede Kamer wil ook dat het stopt, maar toch is het nog steeds niet geregeld.

Wat kan je doen

Via de website van DeGoedeZaak kun je een bericht sturen aan Staatssecretaris Mona Keijzer. Op de site staat al een voorbeeldtekst met de oproep om het doorverkopen van gegevens op te lossen. Hoe meer mensen een bericht sturen, hoe groter de druk.

Stuur Mona Keijzer een bericht