FNV ZZP

Zzp’ers gezocht voor proef met boekhouden, aangifte en betalen

Laatste update: 5 oktober 2018

Zzp’ers gezocht voor proef met boekhouden, aangifte en betalen

Direct vanuit je boekhoudprogramma aangifte doen en betalen? De Belastingdienst start een pilot om het makkelijker te maken! Ze zijn op zoek naar zelfstandigen die aan de pilot mee willen doen.

Veel zzp’ers denken heel goed te weten hoe ze er financieel voorstaan. Maar op het moment dat de belastingaangifte of een investering moet worden gedaan, blijkt dat gevoel vaak niet te kloppen. Samen met Stichting Zeker-Online start de Belastingdienst daarom een pilot. Met het online-boekhoudprogramma hou je als zzp’er beter grip op je boekhouding en belastingverplichtingen.

Wat levert jou dit op?

  • Als één van de eerste zzp’ers maak je kennis met nieuwe mogelijkheden in een veilig online-boekhoudpakket.
  • Het pakket stelt vanuit je boekhouding je btw-aangifte samen, waardoor je minder kans hebt op fouten in je aangifte.
  • Je doet tegelijk je betaling aan de Belastingdienst, makkelijk met iDeal.
  • Later kun je ook je winstaangifte regelen vanuit het pakket.
  • Je houdt tijd over voor het ondernemen zélf.

Zzp’ers gezocht

Voor deelname aan de pilot moet je wel aan een aantal voorwaarden (willen) voldoen. Bekijk de voorwaarden en een overzicht van deelnemende pakketten op de website van Zeker-Online. Je kunt je daar ook aanmelden voor de pilot. Aan de proef doen 5 boekhoudpakketten mee die allen het keurmerk van Zeker-Online hebben.

Ik heb al een boekhouder

Het hebben van een boekhouder is geen vereiste. Maar als je nu gebruik maakt van een boekhouder is het niet aan te raden om het boekhoudpakket als vervanger te zien, maar juist als toevoeging. Het boekhoudpakket geeft geen inhoudelijk advies over fiscale verplichtingen en keuzes.

Meld je aan voor de pilot