FNV ZZP

Zaak zwangere zelfstandigen bij Centrale Raad van Beroep afgerond

Laatste update: 5 oktober 2018

Zaak zwangere zelfstandigen bij Centrale Raad van Beroep afgerond

15 maart vond de laatste zitting plaats in de zaak van de drie klaagsters en het UWV bij de Centrale Raad van Beroep (CRvB). De kwestie is daarmee voor de drie procederende vrouwen, die het uiteindelijk voor elkaar hebben gekregen dat 20.000 vrouwen alsnog in aanmerking komen voor een zwangerschapsuitkering, ook afgerond.

'Deze drie vrouwen kunnen nog voor half april hun compensatie tegemoet zien en we zijn tot overeenstemming gekomen over de vergoeding van kosten en rente,' vertelt bestuurder en beleidsadviseur Irene van Hest van FNV Zelfstandigen. 'Ik ben blij voor de drie dames dat dit is afgerond. We kunnen tevreden zijn met het resultaat, eindelijk gerechtigheid voor de 20.000 vrouwen die met terugwerkende kracht een zwangerschapsuitkering aan kunnen vragen'.

Lees hier het interview met Bettina in het magazine van FNV Zelfstandigen:

undefined

 

Vanaf 15 mei kun je (tot en met eind september 2018) de aanvraag voor de zwangerschapsuitkering doen. Het formulier voor de aanvraag kun je downloaden via de website van het UWV.