FNV ZZP

Save the date: FNV Zelfstandigen op KvK Startersdag 10 maart

Laatste update: 5 oktober 2018

Save the date: FNV Zelfstandigen op KvK Startersdag 10 maart

Jaarlijks nemen 150.000 mensen de grote stap om zzp’er te worden. Een ruime meerderheid van de zelfstandigen die start doet dit uit volle overtuiging. Zo blijkt uit onderzoek van TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat betekent niet automatisch dat iedereen ook een kant en klaar plan heeft hoe hij van start gaat. Want hoe begin je eigenlijk, waar moet je allemaal op letten, bij wie kun je terecht voor advies?

Juist om op al die vragen een antwoord te geven zijn de Kamer van Koophandel Startersdagen in het leven geroepen. Dit jaar vindt de eerste editie van 2018 plaats op zaterdag 10 maart in Breda, Amsterdam en Arnhem.

Vraagbaak voor startende zzp’ers

Op de starterdagen is veel informatie en inspiratie te vinden voor startende ondernemers. Er zijn verschillende informatiemarkten, presentaties en inspiratiesessies. En natuurlijk is FNV Zelfstandigen ook van de partij op alledrie locaties! En niet zonder reden. We willen de positie van zelfstandig ondernemers versterken door gerichte en actieve lobby in Den Haag en we bieden hulp en ondersteuning, zoals professioneel advies, rechtsbijstand, hulp bij incassoproblemen, kortingen op verzekeringen en een inspirerend netwerk. En dit doen we met succes! 

In de bres voor zelfstandigen

Na ruim tien jaar procederen is nu het gelukt om een uitkering af te dwingen voor vrouwelijke zelfstandigen die tussen 2004 en 2008 een kind kregen. Deze groep heeft alsnog recht op een zwangerschapsuitkering van maximaal 5.600 euro per persoon. Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft een regeling getroffen voor deze groep vrouwen. Je leest hier meer informatie.

Lekker lokkertje

Dus Save the Date en kom langs op onze stand in Amsterdam, Breda of Arnhem. Je krijgt persoonlijk advies van professionals en een heerlijke Tony Chocolonely chocoladereep. Ben je al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dan hebben we een tijdelijke actie waarbij het lidmaatschap FNV Zelfstandigen voor vier maanden je slechts € 25,- kost.

Gratis stappenplan voor de startende zzp’er

Redenen genoeg om naar de startersdagen te komen om je te laten informeren en inspireren. Succesvol een eigen bedrijf starten gaat immers niet vanzelf. Er zijn veel belangrijke zaken die je moet regelen. En dan kan het lastig zijn om overzicht te houden in de jungle aan informatie.

En dan komen we gelijk weer uit bij de eerste vraag: Hoe start je eigenlijk? Wat ons betreft is dat met ons handige stappenplan voor de startende zzp’er. Dit plan beschrijft in zes stappen waar je aan moet denken als je van start gaat als zelfstandig ondernemer. 

Stappenplan startende zzp'er