FNV ZZP

Ledenbijeenkomst FNV-beleid zelfstandigen in Beeld & Geluid

Laatste update: 5 oktober 2018

Ledenbijeenkomst FNV-beleid zelfstandigen in Beeld & Geluid

In Mediacentrum Beeld & Geluid in Hilversum en in de Mediacentrale in Groningen kwamen gisteravond zelfstandige leden van de FNV bijeen om te praten over het FNV-beleid ten aanzien van zelfstandigen.

undefined

Alle aanwezigen waren het erover eens: er moeten mogelijkheden komen voor zelfstandigen om een goed pensioen af te kunnen sluiten. In Beeld & Geluid was de meerderheid van alle aanwezigen hier voor. Vooral wanneer er flexibel ingelegd kan worden en er mogelijkheid tot opt-out is, vinden leden het goed. Ook blijken zelfstandige leden voor een collectieve AOV: Ook daar was een meerderheid te vinden voor een verzekeringsplicht, in combinatie met een acceptatieplicht, tegen een betaalbare premie. 

Leden zijn positief, maar kritisch

‘We kregen overwegend positieve reacties op het visiedocument’, zegt beleidsadviseur en bestuurder zelfstandigen Irene van Hest. ‘De leden waren kritisch op de toon, maar positief op de inhoud’. Wie er niet bij kon zijn, had de mogelijkheid om het gesprek in Beeld & Geluid live te volgen via de Facebookpagina van FNV Zelfstandigen.