FNV ZZP

Update stand van zaken procedure uitkering zwangere zzp'ers

Laatste update: 5 oktober 2018

Procedure uitkering zwangere zzp'ers

Wij krijgen veel vragen van vrouwen die de uitkering volgens de regeling Zelfstandig en Zwanger willen aanvragen. Dat kan pas als de procedure bij de Centrale Raad van Beroep is afgerond. En dat is nog niet het geval. We geven je een update over de stand van zaken.

De procedure bij de Centrale Raad van Beroep gaat alleen om de vrouwen die al jarenlang een rechtszaak voeren. Voor alle andere vrouwelijke zelfstandigen die zijn bevallen tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 is een compensatieregeling afgesproken. Die regeling ligt vast.

Waarom kan ik de uitkering nog niet aanvragen?

De overheid en het UWV maken de regeling pas officieel nadat de procedure bij de Centrale Raad helemaal is afgerond. Daarna kan je de uitkering pas aanvragen. Zodra dat kan, informeren wij je daar direct over. 

Wil je per mail op de hoogte gehouden worden?

Natuurlijk houden wij je via onze website op de hoogte over deze zaak. Wil je per e-mail op de hoogte gehouden worden, vul dan de vragenlijst in. Dan krijg je van ons e-mail wanneer wij de aanvraag jou kunnen indienen.

Houd mij op de hoogte over de compensatieregeling  voor vrouwelijke zelfstandigen

 

> Meer informatie over de regeling Zelfstandig en Zwanger (ZEZ)

 

 

 

 

 

 

Vul dan deze vragenlijst in en we zetten je op onze maillijst.