FNV ZZP

FNV Zelfstandigen helpt met stappenplan en chocola op KvK Startersdag

Laatste update: 1 november 2017

FNV Zelfstandigen helpt met stappenplan en chocola op KvK Startersdag

De kogel is door de kerk. Je hebt de beslissing genomen om je droom werkelijkheid te maken. Je wordt eigen baas en begint als zelfstandige. Maar waar start je? Er komt immers veel kijken bij het starten van je eigen bedrijf en je kunt vast wel wat hulp gebruiken. Hoe zit het bijvoorbeeld met de huidige wet- en regelgeving? Hoe ben je verzekerd en wat als je arbeidsongeschikt wordt? En wat doe je als je een conflict krijgt met een opdrachtgeverdie je facturen niet wil betalen?

undefined

Regelen, regelen, regelen
Als je een bedrijf wil starten komen er veel vragen op je af en moet je veel regelen. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Jaarlijks nemen 150.000 nieuwe zelfstandigen - net als jij - deze grote stap. Zij zitten waarschijnlijk met dezelfde vragen. Om op alle vragen antwoord te kunnen geven, organiseert de Kamer van Koophandel jaarlijks de KvK Startersdagen. Dit jaar vinden deze plaats op zaterdag 4 november

Startpunt voor zakelijk succes
De KvK Startersdagen zijn het startpunt voor zakelijk succes voor de ZZP’er.Dit jaar vinden ze plaats op drie verschillende locaties in het land: Groningen, Utrecht en Eindhoven. Naast deze drie fysieke bijeenkomsten, kun je de dag ook online volgen. Er is volop informatie en inspiratie aanwezig voor startende ondernemers met informatiemarkten, presentaties en inspiratiesessies. En natuurlijk is FNV Zelfstandigen ook van de partij.

FNV steunt starters
Zelfstandigen worden vaak gezien als de 'motor van de economie', maar veel zaken, zoals een goede en betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering voor iedere zelfstandige zijn nog niet goed geregeld. Wij maken ons sterk voor zelfstandige ondernemers, vandaar dat je ons kunt vinden op alledrie locaties. Wij staan klaar met raad en daad. We willen de positie van zelfstandig ondernemers versterken door gerichte en actieve lobby in Den Haag en we bieden hulp en ondersteuning zoals professioneel advies, rechtsbijstand, hulp bij incassoproblemen, kortingen op verzekeringen en een inspirerend netwerk.

Smakelijke actie
Dus Save the Date en kom bij onze stand langs in Utrecht, Groningen of Eindhoven. We geven je 1-op-1 advies met professionals en een heerlijke Tony Chocolonely chocoladereep. Ben je al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dan hebben we een tijdelijke actie waarbij het lidmaatschap FNV Zelfstandigen voor vier maanden je slechts € 25,- kost.

Start met een stappenplan
Redenen genoeg om naar de startersdagen te komen, of deze online te volgen en je te laten informeren en inspireren. Succesvol een eigen bedrijf starten gaat immers niet vanzelf. Er zijn veel belangrijke zaken die je moet regelen. En dan kan het lastig zijn om overzicht te houden in de jungle aan informatie.

En dan komen we gelijk weer uit bij de eerste vraag waar we de blog mee begonnen: Waar start ik? Wat ons betreft is dat met ons handige stappenplan voor de zelfstandige. Dit plan beschrijft in zes stappen waar je aan moet denken als je van start gaat als ondernemer. Het is een leidraad, een kompas om je op weg te helpen naar je einddoel, een succesvol bedrijf.


undefined