FNV ZZP

Geslaagde trouwe ledendag van FNV Zelfstandigen

Laatste update: 29 juni 2017

Geslaagde trouwe ledendag van FNV Zelfstandigen

Vorige week donderdag was de Witte Vos in Utrecht decor van de jaarlijkse Trouwe Ledendag van FNV Zelfstandigen. Zo’n 40 zelfstandigen kwamen daar op de warmste dag van het jaar bij elkaar om te netwerken en te luisteren naar de betogen van onder meer sociaal ondernemer Rutger van Weeren, sectorbestuurder Mark Bassie en Algemeen FNV-bestuurslid Jan Ruijtenberg.

Directeur FNV Zelfstandigen Josien van Breda praatte de groep bij over de diverse lopende zaken waar de vereniging mee bezig is. Onder meer de ZEZ-zaak, de kwestie omtrent de zwangerschaps- en bevallingsuitkering van een lid van FNV Zelfstandigen dat in 2005 was bevallen, de ontkoppeling van het btw-nummer en het burgerservicenummer en de politiek in Den Haag zijn onderwerpen die op dit moment hoog op de agenda staan. Daarnaast ging Josien kort in op de ambitie van de FNV om het het Expertise Centrum Zelfstandigen, het ECZ, binnen 5 jaar zo’n 15.000 nieuwe zzp-leden in te schrijven.

Op de uitnodiging stond weliswaar dat sociaal ondernemer Hylke van der Wal te gast zou zijn. Hij werd vervangen door Rutger van Weeren, zijn compagnon bij so/creatie, het sociaal ondernemende bedrijf dat zij samen runnen.

Na een mooie pleidooi voor sociaal ondernemen van Rutger werden de jubilarissen onderscheiden. Hannie Uiterwaal en Anke Frerichs kregen de jubileumspeld voor 25 jaar lidmaatschap opgespeld. Jan Poortman en Guillaumine Nelom, die beide maar liefst 40 jaar FNV-lid zijn werden na het diner gehuldigd. Met een enthousiaste inleiding van Josien van Breda werden zij flink in het zonnetje gezet.

Het avondprogramma werd geleid door Mark Bassie, voorzitter van de Sectorraad Zelfstandigen en Jan Ruijtenberg, die de portefeuille zelfstandigen in het Algemeen Bestuur van de FNV bekleedt. 

undefined    undefined

undefined   undefined

undefined  undefined  

undefined   undefined