FNV ZZP

'Flexibilisering zet net zolang door totdat de flexibele schil de norm is'

Laatste update: 14 maart 2017

'Flexibilisering zet net zolang door totdat de flexibele schil de norm is'

Hoe zien banen er (in Rotterdam) uit in 2037? Die vraag legde schrijver Jaap Rozema voor aan Josien van Breda van FNV Zelfstandigen. Het resulteerde in een prettig gesprek over eigen regie in je carrière en nadenken over de toekomst van werknemerschap.

Straks, in 2037, ben je ontheemd. Voor je afspraken vlucht je van café naar bedrijfsverzamelgebouw naar koffiebar. Deze koffiebar staat niet alleen voor het kantoorloze tijdperk, maar symboliseert ook het afscheid van vastomlijnde structuren, zoals hiërarchie op de werkvloer of het arbeidsbestaan van negen tot vijf. In 2037 behoren organogrammen tot het verleden, en de ochtend- en avondfile ook. Je bent directeur, accountmanager en administratief assistent in één. In het Rotterdam van over twintig jaar is je KvK-nummer onderdeel van je identiteit, zoals nu je burgerservicenummer. Vergaderen kun je op elk moment van de week, want als zelfstandige bepaal je het ritme van de werkdag helemaal zelf.

Lees verder via deze link.