FNV ZZP

Weet jij al wat je gaat stemmen? Kies wijs met het ondernemerskieskompas!

Laatste update: 15 februari 2017

Weet jij al wat je gaat stemmen? Kies wijs met het ondernemerskieskompas!

Deze week hebben BNR Nieuwsradio en MKB Nederland het Ondernemerskieskompas gelanceerd. Dit kompas helpt je als ondernemer bij het bepalen van je stem tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart.

In het Ondernemerskieskompas worden ondernemers naar hun mening gevraagd over relevante onderwerpen zoals arbeidsmarkt, digitalisering, energie en belastingen. Welke partijen zouden er vanuit ondernemersperspectief in de regering moeten komen? De uitkomsten van het kompas vormen de leidraad voor een debatreeks in de week van 27 februari t/m 3 maart tijdens het radioprogramma BNR Zakendoen.

Het Ondernemerskieskompas is mede mogelijk gemaakt door Randstad, ICT Nederland, Main Energie en KPMG Meijburg & Co. Sjors Fröhlich, hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio: "Ondernemers zijn op zoek naar een politieke partij die goed is voor hun bedrijf. Maar zij zijn te druk om alle verkiezingsprogramma's door te nemen. Daarom hebben we voor deze doelgroep samen met MKB Nederland dit kieskompas gelanceerd."

Politicoloog aan de VU en bedenker van het kompas André Krouwel: "Nederland is nog niet uit de crisis en ondernemers zijn hard nodig om het land vooruit te helpen. Zij vormen een belangrijke groep kiezers. Het is dus van groot belang dat ondernemers begrijpen welke partijen bij hun eigen voorkeuren passen."

Wat vind jij belangrijk?
De verkiezingscampagnes draaien op volle toeren. Welke thema’s vind jij als ondernemer nou echt belangrijk en wat moet het komende kabinet hier mee doen? Benieuwd welke politieke partij het best aansluit bij jou als ondernemer?
Vul hier het Ondernemerskieskompas in