FNV ZZP

Vraag eens meer geld voor je klus!

Laatste update: 21 februari 2017

Onderhandelen als zzp'er

Op nrc.nl heeft journalist Lizanne Schipper een interessant artikel geschreven over onderhandelen over je uurtarief. Ook beleidsadviseur Irene van Hest van FNV Zelfstandigen komt daarin aan het woord.

De economie groeit, maar de zzp’er profiteert daar nog nauwelijks van. Wordt het niet eens tijd om hogere tarieven te bedingen? Stel, je bent vijf jaar geleden voor jezelf begonnen als zelfstandig bedrijfscoach. Al die tijd vraag je hetzelfde uurtarief van 80 euro. Maar inmiddels is je huur verhoogd en is je sportschool duurder geworden, net als het brood bij de bakker. De economie groeit, maar dat vertaalt zich nog niet in meer geld voor zzp’ers. Hun inkomen zakte tijdens de crisis met gemiddeld 8 procent, en een opgaande lijn valt niet te bespeuren, bleek vorige week uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

lees het artikel hier verder op nrc.nl