FNV ZZP

Hbo-docent dupe van schijnconstructies

Laatste update: 11 januari 2017

Hbo-docent dupe van schijnconstructies

Rond de externe inhuur van hbo-docenten hangt een dichte mist. Het Onderwijsblad ontdekte dat drie grote hogescholen externe docenten inhuren via een eigen payrollbedrijf. Juridisch mag dat, maar het leidt tot een oneerlijke tweedeling onder het personeel. Yvonne van de Meent schreef hier recent een artikel over voor het onderwijsblad.

Joost Ansems is verbaasd als hij hoort dat de Hogeschool Utrecht voor 100 procent eigenaar is van Interval Ser- vices. De voorzitter van de centrale medezeggenschapsraad wist dat het uitzendbureau tijdelijk personeel in dienst neemt en detacheert bij de hoge- school. Bijvoorbeeld freelance docenten die niet meer ingehuurd mogen worden als zzp’er. Maar het is nieuw voor hem dat de hogeschool zelf de baas is bij Inter- val en dus zzp’ers inhuurt via een soort uitzendbureau en daarna aan zichzelf uitleent (payrolling).

Klik hier om het gehele artikel te downloaden.