FNV ZZP

Snel nog even een laptop kopen?

Laatste update: 29 december 2016

Snel nog even een laptop kopen?

Aan het eind van het jaar nog snel even een nieuwe laptop kopen voor op de zaak? Voor zzp'er's is eind december het ideale moment om minder belastingen te hoeven betalen. Nu u overzicht heeft van de winst en verlies afgelopen jaar, loont het wellicht om dat ene dure zakelijke apparaat nog dit jaar aan te schaffen.

De Belastingdienst heeft een speciale aftrek voor kosten die u maakt voor uw bedrijf. Volgens Femke Hogema van Healthy Finance betaalt de fiscus mee als je investeert. “Een MacBook of een fotocamera, daar betalen ze aan mee.” Dat betekent dat als je in een jaar meer dan 2.300 euro (exclusief btw) investeert, je een extra aftrekpost krijgt van 28 procent over de totale investering.

Nieuwe tv
Als u cameraman bent, of wanneer u trainer bent en presentaties moet geven, kunt u een tv ook declareren. “Maar het moet wel een zakelijk doel hebben,” zegt Hogema. Met de eettafel die ook dient als bureautafel is dat lastiger, zegt boekhouder Kees Monteban: “Als je geen kantoor hebt, mag je de eetkamertafel niet opgeven als kosten voor de onderneming.”

Uit eten
Hogema neemt haar man eens per jaar luxe uit eten in een sterrenrestaurant. “Dat diner doe ik op kosten van de zaak. Want tijdens dat diner presenteer ik de cijfers van het afgelopen jaar en de begroting van het komende jaar aan mijn man.”


Bron: BNR