FNV ZZP

"Wiebes moet uitvoering DBA dringend versoepelen"

Laatste update: 1 december 2016

"Wiebes moet uitvoering DBA dringend versoepelen"

Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) moet de uitvoering van zijn omstreden nieuwe wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie) dringend versoepelen, omdat die ten onrechte grote groepen zelfstandigen brodeloos maakt. Deze oproep doen FNV-bestuurslid Mariëtte Patijn en directeur Josien van Breda-Hoekstra van FNV Zelfstandigen vandaag in het FD.

Van Breda en Patijn maken zich zorgen over de ondoorzichtige, rigide wijze waarop de Belastingdienst toetst wie zich ondernemer mag noemen. Ze roepen Wiebes daarom per brief op om vrijwaring te geven aan zzp’ers die hogere uurtarieven rekenen (tweemaal het gemiddelde cao-loon of hoger) en aantoonbaar projectmatige klussen doen met kop en een staart: zij zouden geen scale toets hoeven ondergaan. 

Het gehele artikel uit FD leest u hier.