FNV ZZP

Movir verlaagt premie Soepel&Zeker AOV

Laatste update: 1 december 2016

Movir verlaagt premie Soepel&Zeker AOV

Arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir voert een premieverlaging door voor de kortlopende Soepel&Zeker AOV (dekking ‘Kort’). Daarnaast is het voor ondernemers eenvoudiger om over te stappen van de kortlopende aov naar een langlopende Soepel&Zeker AOV (dekking ‘Lang’). Op die manier is het voor starters met een beperkt inkomen aantrekkelijker om zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.

Louis van Drunen, directeur van Movir: ‘Een aov kan een flinke kostenpost zijn, zeker voor startende ondernemers. Veel van hen kiezen er daarom voor om zich niet te verzekeren. Maar als je je niet verzekert neem je een groot risico als je geen financiële buffer hebt. Uit onderzoek van het Centraal Planbureau komt naar voren dat een kwart van de zelfstandigen onvoldoende alternatieven heeft om in een minimuminkomen te voorzien. Dat is zorgelijk. Om ook starters de eerste jaren zekerheid van inkomen te kunnen bieden als ze arbeidsongeschikt raken, hebben we de premie van de kortlopende Soepel&Zeker AOV verlaagd. Zo nemen we een drempel weg om een aov te sluiten en profiteren ook starters van de kwaliteit van Movir.’

Het is per direct mogelijk een offerte op te vragen op basis van de verlaagde premies. Bestaande verzekerden profiteren per 1 januari 2017 van de nieuwe premies.

Aov groeit mee met ondernemers: makkelijk overstappen
De kortlopende Soepel&Zeker AOV keert maximaal drie jaar uit bij arbeidsongeschiktheid. De premie is dan ook lager dan de premie van de langlopende Soepel&Zeker AOV. Van Drunen: ‘Met de dekking ‘Kort’ heeft ook een starter met een beperkt inkomen de mogelijkheid om zich te verzekeren. Goed om te weten: 80% van de zelfstandigen herstelt binnen drie jaar als zij arbeidsongeschikt raken. Gaat de starter meer verdienen of verandert zijn privésituatie? Dan stapt hij heel eenvoudig over naar een langlopende Soepel&Zeker AOV.’ 

In plaats van het invullen van een uitgebreide reeks vragen over gezondheid, volstaat vanaf nu een korte vragenlijst (validiteitsverklaring). Voorwaarde is wel dat de verzekerde niet arbeidsongeschikt is en nog geen 55 jaar. Overstappen van dekking ‘Lang’ naar dekking ‘Kort’ kan tot diezelfde leeftijd. Dit geeft verzekerden de mogelijkheid om op gezette tijden met hun adviseur te kijken welke manier van verzekeren op dat moment het beste bij hen past. 

Hoeveel lager wordt de premie?
De premie die een ondernemer betaalt wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de leeftijd, het beroep, de eigenrisicotermijn en de eindleeftijd. De premie gaat gemiddeld met 19 procent omlaag. Voor sommige ondernemers blijft de premie gelijk. Toch profiteren ook zij van bovenstaande aanpassingen doordat ook zij makkelijk kunnen overstappen naar een langlopende Soepel&Zeker AOV als ze meer gaan verdienen en meer zekerheid willen.