FNV ZZP

Vanavond debat over Wet DBA

Laatste update: 29 september 2016

Vanavond debat over Wet DBA

Vanavond vindt om 19 uur een debat plaats tussen de Tweede Kamer en staatssecretaris Wiebes van Financiën over de Wet DBA. Wiebes maakte deze week bekend dat half oktober een Meldpunt DBA operationeel wordt, waar misstanden met betrekking tot de Wet DBA gemeld kunnen worden.

Het meldpunt wordt ingesteld om zicht te krijgen op onvoorziene en ongewenste arbeidsmarkteffecten als gevolg van de wet DBA. Op basis van de meldingen worden eventuele knelpunten geïnventariseerd die in de tweede implementatiefase tot 1 mei 2017 kunnen worden aangepakt. 

Dit meldpunt komt in de vorm van een online digitaal formulier. Met dit formulier kan de echtheid van meldingen worden gewaarborgd en wordt fraude voorkomen. Een digitaal formulier biedt ook de mogelijkheid om gerichte informatie te vragen over de situatie van de melder. Dit is nodig om de informatie goed te kunnen analyseren. 

Afgelopen tijd zijn er diverse Kamervragen gesteld en beantwoord. Ook heeft de Tweede Kamer om cijfers over hoeveel zzp’ers in de problemen komen door de afschaffing van de VAR. Dit omdat politici worden overspoeld door klachten van zzp’ers. Ook daarover zal vanavond worden gedebatteerd. 

De sprekerslijst van vanavond vind je hier.

undefined