FNV ZZP

Aandacht voor het ambacht

Laatste update: 8 september 2016

Laat Nederland zien hoe mooi én belangrijk het ambacht is

Het Centrum voor Ambachtseconomie (CvAE) wil dat heel Nederland ziet hoe belangrijk ambachten zijn in Nederland. Daarom heeft het centrum een video gemaakt, waarin de ambachten en vakmensen centraal staan.

Kijk eens goed om je heen. Ambachtslieden zijn overal. Van stratenmakers tot meubelmakers en van kappers tot orthopedisch schoenmakers. Het ambacht is zowel mooi als belangrijk voor Nederland. Juist nu digitalisering het beeld bepaalt, blijkt ambachtelijk werk onvervangbaar. Het biedt onder andere werkgelegenheid, is duurzaam en brengt levendigheid in de wijken. Ambachtslieden dragen ook bij aan onze cultuur en gezondheidszorg.
Helpt u mee om aandacht te krijgen voor het ambacht? Deel de video en laat iedereen weten hoe mooi én belangrijk het ambacht is.