FNV ZZP

Maakt u het verschil binnen de FNV?

Laatste update: 16 september 2016

Maakt u het verschil binnen de FNV?

Heeft u ook behoefte om de positie van zelfstandigen nog beter of de kaart te zetten bij de FNV? Om mee te denken, te praten én te beslissen over belangrijke onderwerpen voor álle werkenden? Vindt u het ook een leuke en nuttige uitdaging om uw opvattingen af te stemmen met die van andere betrokken leden? Dan is dit uw kans om daar actief aan bij te dragen!

In februari 2017 wordt een nieuw ledenparlement gekozen dat sturing gaat geven aan de FNV in de periode 2017–2021. En wij zijn op zoek naar dé vertegenwoordiger in het ledenparlement namens FNV Zelfstandigen en een vaste plaatsvervanger.

Maak het verschil, ook voor FNV Zelfstandigen!
Het ledenparlement is, naast het Algemeen Bestuur, de hoogste vertegenwoordiging van de leden binnen de FNV. In totaal bepalen ruim 100 vertegenwoordigers, uit zo’n 25 verschillende sectoren waarin de FNV actief is, de koers voor de komende jaren. Zij bepalen onder meer op welke arbeidsmarktthema’s de focus komt te liggen en dus ook wat de inzet van de FNV wordt ten behoeve van de collectieve belangenbehartiging van zelfstandigen.. Het is belangrijk dat de leden van FNV Zelfstandigen hierin een stem hebben en daarom zijn wij op zoek naar een vertegenwoordiger voor het ledenparlement. Een functie waarin u dus daadwerkelijk een verschil kunt maken. We zijn dus op zoek naar u!

Procedure
Stap 1 U kunt vanaf nu uw interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. U kunt hierbij ook aangeven of u uitgenodigd willen worden voor een speciale informatiebijeenkomst voor belangstellenden op 19 september. Zie: https://nl.surveymonkey.com/r/aanmeld-voorlichting

Stap 2 Van 20 september t/m 15 oktober 2016 kunt u zichzelf kandidaat stellen voor een positie namens FNV Zelfstandigen in het ledenparlement wanneer u minimaal een jaar lid bent.. U ontvangt voor de kandidaatstelling een speciaal voor dit doel ontwikkeld formulier. Vervolgens vinden er in november gesprekken plaats met onze Commissie Verkiezingen en Voordrachten.

Stap 3 De commissie adviseert u na het gesprek over uw kandidatuur en stelt in overleg met u een voordracht op ten behoeve van de verkiezingen. Het staat u natuurlijk vrij om uw kandidatuur al dan niet in te trekken.

Stap 4 In december 2016 kiezen de leden van FNV Zelfstandigen hun afgevaardigde. Ook zal er een vaste plaatsvervanger worden gekozen.

Stap 5: Na verkiezing wordt u in februari 2017 geïnstalleerd.

Interesse
Bent óf kent u de kandidaat die wij zoeken om zelfstandige professionals  te vertegenwoordigen binnen de FNV? Stuur een mailtje naar secretariaat@fnvzzp.nl  en laat ons weten waarom u in het ledenparlement wil namens FNV Zelfstandigen. U kunt voor meer informatie ook alvast een kijkje nemen op www.fnv.nl/verkiezingen.

U kunt het functieprofiel en de kandidaatstelling hier downloaden.

Mariëtte Raap

Freelance tekstschrijver voor De Schrijffabriek

Laat een reactie achter
Verzend mijn bericht