FNV ZZP

Meld- en expertisepunt specialistisch vakmanschap naar SBB

Laatste update: 9 oktober 2016

Meld- en expertisepunt specialistisch vakmanschap naar SBB

Landmeter, restauratievakman, goudsmid en hoefsmid kunnen nu net als circa 100 andere kleine, unieke beroepen terecht bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Onderwijs en bedrijfsleven binnen SBB vinden het van groot belang dat deze beroepen en de bijbehorende opleidingen die in hun voortbestaan bedreigd worden ondersteuning krijgen. Dit voorjaar is het Meld- en expertisepunt specialistisch vakmanschap overgedragen aan SBB.

Met het Meld- en expertisepunt specialistisch vakmanschap – voorheen SOS Vakmanschap – helpt SBB om die beroepen levensvatbaar te houden. Kleine branches en hun unieke opleidingen hebben vaak niet de capaciteit om dat zelf te organiseren.

 

Directeur Josien van Breda van FNV Zelfstandigen is lid van de Sector Kamer Specialistisch Vakmanschap van SBB. Volgens Van Breda is het meld- en expertisepunt specialistisch vakmanschap van belang om ervoor te zorgen dat deze beroepen zich verder kunnen ontwikkelen. Het kleinschalig specialistisch vakmanschap staat en blijft op de kaart mede dankzij het meldpunt. Het specialistisch vakmanschap is een belangrijke doelgroep voor FNV Zelfstandigen. Van de 80.000 beroepsbeoefenaren is 2/3 zelfstandig ondernemer.

Laat een reactie achter
Verzend mijn bericht