FNV ZZP

Voorkom nu dat u straks zonder inkomen zit

Laatste update: 18 april 2016

Voorkom nu dat u straks zonder inkomen zit

Veel ondernemers lijken zich er onvoldoende van bewust dat door het stijgen van de AOW-leeftijd de eindleeftijd van hun arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) niet meer aansluit op hun pensioenleeftijd. Niet op tijd ingrijpen kan grote financiële gevolgen hebben. Movir en FNV Zelfstandigen vragen uw aandacht hiervoor.

Risico’s ondernemers
Sinds 2013 gaat de AOW-leeftijd omhoog. Arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir ziet dat veel ondernemers nog altijd een eindleeftijd van 62 jaar of lager op hun verzekeringspolis hebben staan. Nu de pensioenleeftijd opschuift naar 67 jaar, kunnen mensen in de problemen komen als zij voor die tijd arbeidsongeschikt raken. Een periode van minimaal vijf jaar zonder inkomen kunnen de meeste mensen namelijk niet zomaar overbruggen.

Waarom nú een risico?
Ook als u nog lang niet met pensioen gaat, vraagt dit nú uw aandacht. Wanneer je als zelfstandig ondernemer blijvend arbeidsongeschikt raakt, kun je een inkomensprobleem krijgen voor de periode tussen je eindleeftijd op je aov en je AOW-leeftijd. Het maakt daarbij bovendien niet uit of je 29, 45 of 53 jaar bent. Daarom is het verstandig vooraf dit financiële risico goed in te schatten en zo nodig te verzekeren.

Is uw aov nog actueel?
Mogelijk is het voor u een bewuste keuze om de eindleeftijd van uw aov niet aan te laten sluiten op de AOW-leeftijd. Bijvoorbeeld omdat u een oplossing hebt in de vorm van vrijkomende lijfrente. Voor veel verzekerden kan het echter een interessante optie zijn om de eindleeftijd op hun polis te verhogen.

Movir en FNV Zelfstandigen roepen u op om samen met uw financieel adviseur te kijken of uw aov nog voldoende aansluit op uw situatie. Hij is deskundig en onafhankelijk en helpt u graag. Bent u zich aan het verdiepen in een aov? Houd dan rekening met het stijgen van de AOW-leeftijd.

Zeker tot uw pensioen!
Bent u verzekerd bij Movir en wilt u zeker zijn van een inkomen tot uw pensioen? Verhoog dan de eindleeftijd van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering. Tot 1 juli 2016 kan dat bij Movir heel eenvoudig, tegen beperkte medische voorwaarden. Meer informatie en spelregels vindt u terug op movir.nl/zekertotuwpensioen.