FNV ZZP

Modelovereenkomst FNV ZZP

Laatste update: 18 april 2016

in drie varianten

De modelovereenkomsten die FNV Zelfstandigen heeft opgesteld, zijn goedgekeurd door de Belastingdienst. De overeenkomst is te vinden op onze website onder Juridisch.

De overeenkomst is er in drie varianten: geen werkgeversgezag, vrije vervanging en een combinatie van beide elementen.
Alle varianten zijn geschikt om in te zetten door zzp’ers die bij hun opdrachten gebruik maken van algemene voorwaarden.

De drie versies staan op de site van FNV Zelfstandigen, onder het kopje Juridisch. Zowel de pdf-versie als de Word-versie kunt u hier gratis downloaden en aanpassen aan uw eigen situatie. Speciaal voor leden geldt het aanbod: stel op basis van onze modelovereenkomsten uw eigen model op en laat dit volledig ingevulde model beoordelen door de juristen van FNV Zelfstandigen. Wij beoordelen dan of u ook echt ‘DBA-proof’ gaat werken.

Ook heeft FNV Zelfstandigen uitsluitend voor onze leden model-voorwaarden opgesteld die ‘DBA-proof’ zijn. Leden kunnen een mail sturen naar onze juridische afdeling via juridisch@fnvzzp.nl.
Vergeet hierbij niet uw lidmaatschapsnummer te vermelden!

Update 31 maart 2016: de modelovereenkomsten van FNV Zelfstandigen zijn gepubliceerd op de site van de Belastingdienst onder algemene voorwaarden: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/ondernemen/zzp_ers/modelovereenkomsten_ipv_var/algemene_modelovereenkomsten