FNV ZZP

Ambachten trekken gezamenlijk op in CvAE

Laatste update: 18 april 2016

Ambachten trekken gezamenlijk op in CvAE

Kennis van het ambacht, voor het ambacht en over het ambacht. Dat biedt het Centrum voor Ambachtseconomie (CvAE). Brancheorganisaties en vakbonden werken sinds januari 2015 samen in het CvAE. Het CvAE is een (online) platform van verschillende ambachten, variërend van straatmaker tot schoonheidsspecialist, van rietdekker tot keramist. Elke ambachtelijke branche krijgt een eigen branchepagina. Inmiddels zijn deze pagina’s gelanceerd voor glazeniers, keramisten, rietdekkers, straatmakers, pedicures en schoonheidsspecialisten. Meer branchepagina’s volgen aan het einde van dit jaar.

De branchepagina’s geven algemene informatie over het ambacht, maar bevatten ook tips en tools voor vakmensen. Simpel en concreet. Bijvoorbeeld over veilig en gezond werken, financiën, personeel, marketing en wet- en regelgeving. Niet alleen om te lezen, maar vooral ook om heel gericht mee aan de slag te gaan. Door de Branchecode en RI&E in te vullen zien ondernemers direct wat goed gaat en wat knelpunten zijn. Met een mini-site op de website van het CvAE worden de bedrijven online nog beter vindbaar. Voor aankomende vakmensen is er informatie over ambachtelijke beroepen en opleidingen.

Op de pagina’s staan ook inspirerende verhalen van ondernemers. Vakmensen kunnen veel van elkaar leren; ook buiten de eigen branche. De oplossing van de een kan een frisse nieuwe aanpak voor de ander zijn. Door ideeën uit te wisselen werken we samen aan een sterke ambachtseconomie.

Zie wat het CvAE voor jou kan betekenen op www.cvae.nl. Het CvAE wil leren en hoort daarom graag wat je van de huidige community vindt. 

Laat je ambacht zien en win!
Het CvAE wil ambachten in beeld brengen. Werk jij in het ambacht? Help ons dan daarbij en doe mee aan onze wedstrijd! Schrijf in één woord of symbool op wat ambachtelijk werken voor jou betekent. Plaats deze uiting bij ambachtelijk werk waar jij trots op bent. Maak hiervan een foto en upload de foto vanaf 14 september op www.cvae.nl/laatjeambachtzien. Je maakt kans op een professionele fotoshoot van jouw bedrijf! Het CvAE gaat alle foto’s delen. Samen laten we Nederland het ambacht zien.