FNV ZZP

Seats2meet: groeien door kennisdelen en weggeven

Laatste update: 18 april 2016

Seats2meet: groeien door kennisdelen en weggeven

Mede dankzij duizenden zzp’ers kon Seats2Meet uitgroeien tot wat het nu is. Ronald van den Hoff stond aan de basis van dit concept. Zijn tip om zakelijk relevant te zijn: “Ga belachelijk veel weggeven!”

Ronald van den Hoff is ondernemer, schrijver en politicus. Als ondernemer heeft hij de formule van Seats2meet opgezet. “Het gaat niet over stoelen, maar over de mensen die erop zitten. Wij faciliteren het maken van verbindingen, het delen van kennis en het vergroten van netwerken. Zelfstandig ondernemers kunnen kosteloos onze vestigingen gebruiken om daar te werken of met mensen af te spreken. Geld verdienen doen we door de verhuur van vergaderzalen.”
De formule van Seat2meet is aangeslagen: er zijn nu al 65 locaties, ook in het buitenland. Alle vestigingen worden gerund door zelfstandig ondernemers. De enige eis: bied 20% van je stoelen aan als vrije werkplekken.

Van den Hoff heeft een duidelijk beeld van de nieuwe samenleving; Society 3.0, met een betere balans tussen monetair kapitaal en sociaal kapitaal. “Economische waardecreatie zal ontstaan vanuit groepen verbonden mensen. Ik schat in dat 70% van de beroepsbevolking zelfstandig ondernemer gaat worden, al dan niet gecombineerd met een baan in loondienst.”

De vraag is dan: hoe maak je jezelf zakelijk relevant? Van den Hoff: “Je maakt jezelf zakelijk relevant door zoveel mogelijk verbindingen te maken. Via netwerkborrels, maar ook online. En zoek weggevertjes in de periferie van je talent. Zo verkrijg je autoriteit en zichtbaarheid.”

Lees het hele interview in Eigen Baas.