FNV ZZP

Vermijd aangifte-topdrukte eind april: Doe deze week nog aangifte!

Laatste update: 18 april 2016

Vermijd aangifte-topdrukte eind april: Doe deze week nog aangifte!

Het kan u haast niet ontgaan zijn: het is weer aangiftetijd! En dat geldt niet alleen voor 8,5 miljoen particulieren die hun aangifte inkomstenbelasting gaan invullen. Deze maand volgen ook nog ongeveer 2 miljoen aangiften van ondernemers. En hoewel het grootste deel van de particuliere aangiften inmiddels is binnengekomen, verwacht de Belastingdienst tot 1 mei nog topdrukte op belastingdienst.nl. Wilt u de topdrukte en mogelijke inlogproblemen voorkomen? Doe dan deze week nog aangifte!

Handige weetjes voor uw april-aangifte

De drukte geldt alleen voor aangiften die via de site van de Belastingdienst worden gedaan. Als u aangifte doet via een fiscaal dienstverlener of via uw boekhoudpakket, hebt u hier geen last van.

Om te voorkomen dat de aangiftebrievenbus ‘verstopt’ raakt, zorgt de Belastingdienst ervoor dat er niet teveel mensen tegelijk kunnen inloggen. Als u op een heel druk moment probeert in te loggen, kan het zijn dat u even moet wachten. Als u het iets later weer probeert, kunt u vaak weer terecht op ‘Inloggen voor ondernemers’.

Het zal de komende week doorlopend druk zijn, maar ‘s ochtends, ‘s middags tussen 15.00 en 18.00 uur en ’s avonds ná 22.00 uur is het meestal wat rustiger op de site van de Belastingdienst. Dat zijn in het algemeen de beste momenten om aangifte te doen.

Moet u btw of loonheffingen betalen, maar wilt u dat zo lang mogelijk uitstellen? Plan de betaling dan via internetbankieren, en zorg zo dat het geld pas aan het eind van maand wordt overgemaakt. Zorg wel dat de betaling vóór 1 mei op de rekening van de Belastingdienst staat.

Altijd op tijd aangifte doen?
Weleens te laat geweest met het indienen of betalen van de aangifte? Vergeten dat het alweer het einde van de maand was? Dat kan een keer gebeuren, maar houd er rekening mee dat het vervelende gevolgen voor u hebben, zoals een boete. Hierbij een paar tips om de btw-aangifte niet meer te vergeten:

Download de Btw-Alert van de Belastingdienst. Deze app zet bijvoorbeeld herinneringen in uw agenda, zend u herinneringsberichten en zorgt dat u uw betalingskenmerk bij de hand wanneer u gaat betalen.

Volg het Belastingdienst-twitteraccount @BDzakelijk en krijg – naast herinneringen aan de aangifte - ook tips voor uw administratie en aangifte.


Kijk op www.belastingdienst.nl/btwoptijd voor meer tips voor een tijdige btw-aangifte.