FNV ZZP

Binnenkort overleg FNV Zelfstandigen en Financiën over alternatief BGL

Laatste update: 18 april 2016

Binnenkort overleg FNV Zelfstandigen en Financiën over alternatief BGL

Binnenkort vindt overleg plaats tussen het ministerie van Financiën en diverse partijen waaronder FNV Zelfstandigen over het aangedragen alternatief voor de BGL. Dat meldt de staatssecretaris Wiebes per brief aan de Tweede Kamer.

FNV Zelfstandigen, Stichting ZZP Nederland, Zelfstandigen Bouw, FNV en CNV Vakmensen hebben naast VNO-NCW en MKB Nederland een alternatief voor de BGL aangedragen. Hierin stellen wij een model voor dat het systeem vereenvoudigt en waarin zowel opdrachtnemer als opdrachtgever een verantwoordelijkheid hebben voor de juistheid van de feiten en omstandigheden zoals ze aan de Belastingdienst zijn gepresenteerd.
Het kabinet onderzoekt of het voorstel aan zowel de wensen van de zzp-organisaties en de vakbonden als aan de wensen van de werkgeversorganisaties tegemoet komt en of het de Belastingdienst mogelijk maakt handhavend op te treden in het herstellen van het evenwicht in verantwoordelijkheden van opdrachtgever en opdrachtnemer.

In het overleg zal een alternatief worden onderzocht dat beantwoordt aan de doelstellingen van het kabinet en dat voldoende draagvlak heeft en goed uitvoerbaar is voor opdrachtgevers en opdrachtnemers en voor de Belastingdienst.

De VAR 2014 zal voorlopig geldig blijven als de opdrachtnemer hetzelfde werk doet onder dezelfde omstandigheden en voorwaarden.

Brief Wiebes

Eerdere berichten:
- ZZP Nieuws, FNV Zelfstandigen licht standpunt toe in hoorzitting Tweede Kamer 


- ZZP Nieuws, Kabinet gaat alternatieven voor BGL bestuderen