FNV ZZP

Partnertoeslag AOW-pensioen vervalt in 2015 wanneer partner als zelfstandige te veel verdient

Laatste update: 18 april 2016

Partnertoeslag AOW-pensioen vervalt in 2015 wanneer partner als zelfstandige te veel verdient

Op dit moment kunnen AOW-gerechtigden een toeslag, de zogenaamde partnertoeslag, ontvangen wanneer hun partner die nog niet AOW-gerechtigd is niet te veel verdient. Deze regel is ook van toepassing op zzp’ers. Bij zelfstandig ondernemers wordt gekeken naar de ‘winst’ of ‘het resultaat uit overige werkzaamheden’ over het jaar 2014. Wanneer dit inkomen te hoog is komt uw huishouden definitief niet meer in aanmerking voor de partnertoeslag per 2015. Óók niet als het inkomen in of na 2015 lager wordt of wegvalt. Mocht u een partner hebben die in 2015 in aanmerking kan komen voor deze toeslag, dan raden wij u aan om de inkomensgrens over 2014 in de gaten te houden.

Meer informatie over de partnertoeslag, de inkomensgrens en wat het voor u kan betekenen kunt u vinden op de website van de Sociale Verzekeringsbank. Onder aan die pagina staan ook enkele veelgestelde vragen.