FNV ZZP

Overeenkomst ZZP Pensioen getekend

Laatste update: 18 april 2016

Overeenkomst ZZP Pensioen getekend

Woensdag 19 november ondertekende FNV Zelfstandigen directeur Henk Wesselo samen met de andere initiatiefnemers de overeenkomst voor het ZZP Pensioen. De regeling gaat in per 1 januari 2015.

Ondertekening ZZP Pensioen

Uit onderzoek blijkt dat slechts een klein deel van de zzp’ers spaart voor hun oude dag. Het nieuwe pensioen-initiatief moet alle zelfstandigen de kans geven onder goede voorwaarden en met weinig risico geld opzij te zetten voor later. Op de site www.zzppensioen.nl staan alle voorwaarden en een pensioencalculator om uw eigen pensioen te berekenen.

Voorafgaand aan het zzp pensioen congres afgelopen woensdag schreven de Telegraaf en het Financieel Dagblad al over het nieuwe product.
Het congres in Bussum startte met drie stellingen over de toekomst van pensioen waar aanwezigen op konden reageren. Vervolgens was het woord aan staatssecretaris Klijnsma, die haar waardering uitsprak voor het initiatief en aangaf de boodschappen die zij opving tijdens het congres mee te nemen in de nationale pensioendialoog. Ze zegde toe voor komende zomer met een inhoudelijke reactie te komen.

De tweede helft van het congres was gereserveerd voor de presentatie van het zzp pensioen. Henk Wesselo lichtte toe dat APG als beheerder van het zzp pensioen is gekozen na een zorgvuldige vergelijking tussen tien partijen en samen met Dick Sluimers van APG werd de totstandkoming van het product beschreven. Vervolgens werden de aanwezigen mee de diepte in genomen en werd het product stap voor stap uitgelegd. Uit een peiling onder de aanwezigen bleek dat er veel interesse was in het product, maar dat mensen op zoek zijn naar meer informatie voordat ze een besluit kunnen nemen. Loyalis richt een helpdesk in waar zzp’ers terecht kunnen met vragen over het zzp pensioen. Het slotwoord van de avond was voor Peter van Wageningen, directievoorzitter van Loyalis.

Trouw stelt vandaag in een artikel dat het kersverse product in lijn is met de bevindingen van de denktank Netspar, waar negen pensioenexperts pleiten voor meer flexibiliteit, maatwerk en een eenvoudiger stelsel. Alle initiatiefnemers verwachten, én hopen, dat het zzp pensioen tegemoet komt aan de wensen van een grote groep zzp’ers en dat dit product er toe zal leiden dat meer zelfstandigen bewust en voordelig geld opzij zetten voor later.