FNV ZZP

Het ZZP Pensioen gaat van start!

Laatste update: 18 april 2016

Het ZZP Pensioen gaat van start!

Tijdens het ZZP Pensioen Congres op woensdag 19 november (vanaf 19.30 uur) in Spant! te Bussum, wordt de definitieve regeling voor het ZZP Pensioen gepresenteerd. Per 1 januari 2015 kunnen zzp’ers zich inschrijven voor deelname. Het ZZP Pensioen is een eerste stap in de goede richting om de zzp’ers een eigen plek te geven in ons pensioenstelsel. Al meer dan 7000 zzp’ers hebben zich als belangstellende geregistreerd voor de regeling.

Het ZZP Pensioen Congres is georganiseerd door de Samenwerkende ZZP-organisaties. Er zal een debat plaatsvinden over de toekomst van het pensioenstelsel en de positie van zzp’ers hierin. Meer dan 300 zzp’ers hebben zich aangemeld. Zij kunnen meedoen met dit debat. Staatssecretaris Jetta Klijnsma zal haar oor te luisteren leggen en zal zelf een bijdrage verzorgen.

In het tweede deel van het programma zal APG/Loyalis de inhoud van het ZZP Pensioen presenteren. De samenwerkende ZZP-organisaties, verenigd in de Stichting ZZP Pensioen, zullen de samenwerking met APG voor het aanbieden en uitvoeren van het ZZP Pensioen formeel bekrachtigen.