FNV ZZP

FNV benoemt Henk Wesselo (FNV Zelfstandigen) in SER

Laatste update: 18 april 2016

FNV benoemt Henk Wesselo (FNV Zelfstandigen) in SER

Henk Wesselo, directeur van FNV Zelfstandigen, is door de FNV benoemd als plaatsvervangend lid van de SER. Met deze benoeming onderstreept de FNV dat zij veel waarde hecht aan een heldere stem voor de zelfstandig ondernemer in de polder.

Ton Heerts, voorzitter FNV: “De werknemersdelegatie in de SER vertolkt het geluid van alle werkenden en niet-werkenden, inclusief zelfstandige ondernemers.  Voor een duurzaam gezonde arbeidsmarkt zetten wij ons in tegen het misbruik van de zzp-constructie  en schijnconstructies; tegelijkertijd willen wij een gezond perspectief voor de échte zelfstandige borgen. Via het plaatsvervangend lidmaatschap voor de directeur van FNV Zelfstandigen bevestigen wij deze opstelling."

Henk Wesselo, directeur FNV Zelfstandigen: “De positie van de zelfstandig ondernemer staat volop in de schijnwerpers. Juist in deze tijd is het van belang om een eigen geluid te laten horen. De stem die wij kunnen laten horen als onafhankelijke vereniging van bewuste zelfstandigen wordt in Den Haag goed gewaardeerd; de bijdrage die wij aan de SER mogen leveren is daar een bevestiging van.”

Henk Wesselo is zelfstandig ondernemer. Hij heeft als  interim-directeur en adviseur vele rollen vervuld op het terrein van strategie en arbeidsmarkt. Eerder vervulde hij zowel in Nederland als internationaal directiefuncties binnen Capgemini.

FNV Zelfstandigen is een autonome vereniging van louter zzp’ers. Onze leden zijn actief in uiteenlopende sectoren: van zakelijk dienstverlening tot zorg en van onderwijs tot klassieke ambachten. Door de aansluiting bij de FNV hebben wij een krachtige positie in de polder. FNV Zelfstandigen werkt constructief samen met andere zzp-organisaties om de positie van zelfstandig ondernemers te versterken. Naast collectieve belangenbehartiging biedt FNV Zelfstandigen gespecialiseerd juridisch advies, ondersteunen wij professionals in hun ondernemerschap en bieden we als inkoopcollectief significant ledenvoordeel.