FNV ZZP

FNV Zelfstandigen start campagne Vrij Baan gericht op belangenbehartiging voor zzp’ers

Laatste update: 18 april 2016

FNV Zelfstandigen start campagne Vrij Baan gericht op belangenbehartiging voor zzp’ers

Met de campagne “Vrij Baan” richt FNV Zelfstandigen zich vanaf vandaag actief op zelfstandig ondernemers die het belang zien van collectieve belangenbehartiging. FNV Zelfstandigen is dé belangenbehartiger voor zzp’ers en komt al jaren succesvol op voor de zichtbare en duurzame positie van zelfstandig ondernemers op de (arbeids)markt in Nederland. De positie van zzp’ers staat onder druk. Juist in deze tijd met discussies over de VAR, de zelfstandigenaftrek en al dan niet verplichte deelname aan sociale voorzieningen, is krachtige gezamenlijke belangenbehartiging noodzakelijker dan ooit.

Leden van FNV Zelfstandigen kiezen vooral voor FNV Zelfstandigen vanwege de belangenbehartiging. Tegelijkertijd worden ook de juridische dienstverlening en de ledenvoordelen goed gewaardeerd. In de campagne worden al deze aspecten in verschillende vormen getoond. In een video laat FNV Zelfstandigen zien hoe zij de zaak van de zzp’er naar Den Haag brengt. Diverse online banners tonen de successen van belangenbehartiging van de afgelopen tijd en de concrete ledenvoordelen. De campagne wordt ondersteund door de inzet van social media.

Henk Wesselo, directeur FNV Zelfstandigen: “Veel zelfstandigen herkennen het belang van de gezamenlijkheid. Samen maken we een sterker geluid in Den Haag en vanuit samenwerking kunnen we gespecialiseerd individueel advies en opleidingen bieden. Daarnaast is het natuurlijk mooi meegenomen dat we samen een sterk inkoopcollectief vormen. Wij merken dat onze sterke verankering in de polder positief wordt gewaardeerd. Dat willen we in de campagne laten zien: Terwijl wij jouw belangen in Den Haag behartigen, kun jij je richten op dat waar je goed in bent; ondernemen! Verder willen we heel praktisch laten zien dat met gespecialiseerd juridisch advies, trainingen en veel kortingen je contributie een goede investering is.”

Ook benieuwd naar de campagne en naar wat FNV Zelfstandigen kan betekenen voor u? De campagne Vrij Baan voor zzp’ers van FNV Zelfstandigen is te zien op www.vrijbaan.nu.