FNV ZZP

FNV Zelfstandigen-leden krijgen met Menzis onafhankelijke preventie-arts

Laatste update: 18 april 2016

FNV Zelfstandigen-leden krijgen met Menzis onafhankelijke preventie-arts

Wie zich als FNV Zelfstandigen-lid verzekert bij Menzis, heeft straks vrije toegang tot een onafhankelijke arts voor adviezen over werk en gezondheid, om ziekte of arbeidsongeschiktheid door het werk te voorkomen. De arts maakt deel uit van een aantal nieuwe maatregelen gericht op preventie in het nieuwe contract voor het zorgcollectief van de FNV bij Menzis.

Juist ook voor zzp'ers is preventie en directe toegang tot gespecialiseerde hulp essentieel. Immers, voor de zelfstandige leidt ziekte direct tot inkomensverlies.

De artsen komen op 35 plekken in het land en zijn bevoegd om door te verwijzen naar de fysiotherapeut, eerstelijns psycholoog of diëtist.

FNV Zelfstandigen-leden hebben intussen al bijna tien jaar toegang tot de collectieve zorgverzekering van de FNV bij Menzis. De collectiviteitskorting op de zorgverzekering varieert per polis, maar is altijd tenminste 7 procent.

In het nieuwe pakket voor 2015 – 2018 ligt veel nadruk op preventie: voorkomen dat mensen ziek worden of een aandoening krijgen. Bestaande programma’s als ‘Stoppen-met-roken’ en ‘Programma Beter Eten’ zijn nu al beschikbaar in het basispakket, maar worden bij FNV-leden straks niet meer afgetrokken van het eigen risico. Zo wordt de drempel flink verlaagd.

Op dit moment maken bijna 295.000 FNV-leden en hun gezinnen gebruik van het Zorgcollectief van de FNV.