FNV ZZP

Vergeet uw btw-aangifte niet!

Laatste update: 18 april 2016

Vergeet uw btw-aangifte niet!

De btw-aangifte is voor de meeste ondernemers een routinehandeling die elk kwartaal terugkomt en relatief weinig inspanning vraagt. Toch weten met name startende ondernemers soms niet of en wanneer zij aangifte voor de btw moeten doen. Moet je bijvoorbeeld aangifte doen als je (nog) geen omzet hebt? Doe je dat maandelijks of per kwartaal? En wanneer moet je dan eventueel betalen? Vragen die begrijpelijk zijn en voorkomen kunnen worden met goede service en voorlichting.

BTW op tijd-campagne
De Belastingdienst organiseert dit jaar voor de tweede keer een crossmediale campagne om ondernemers eraan te herinneren hun btw-aangifte op tijd te doen en om te verwijzen naar waardevolle tips en informatie. Net als bij de vorige campagne werkt FNV Zelfstandigen graag mee aan deze campagne, omdat de resultaten zeer positief zijn.

Resultaten
Veel, met name ervaren, ondernemers wisten na de vorige campagne van de Belastingdienst, voor welke datum ze btw-aangifte moesten doen, zijn op de hoogte van de sms-alert en weten dat de btw-aangifte ook moet als ze (helaas) geen omzet hebben gedraaid.

Al ruim 35.000 ondernemers hebben de sms-alert inmiddels aangevraagd. Zo’n 80% van de ondernemers wil e-mails ontvangen. En ongeveer 12 duizend ondernemers volgen @Bdzakelijk op Twitter.