FNV ZZP

ZZP manifest versterking positie zzp’er in Europa

Laatste update: 18 april 2016

ZZP manifest versterking positie zzp’er in Europa

De afgelopen weken is een digitale campagne van de European Freelancers Movement 2014 van start gegaan, die het Europees Parlement oproept de positie van freelancers te versterken. Er zijn 10.000 handtekeningen nodig. Initiatiefnemer is het Europese Forum voor Independent Professionals (EIFP).

Het manifest vraagt markt en overheid zzp'ers te erkennen, eerlijk te behandelen, toegang te geven tot overheidsdiensten en -projecten en zzp'ers een stem te geven aan overlegtafels.

Eerder al meldden de zzp-belangenorganisaties FNV Zelfstandigen, Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) en Stichting ZZP Nederland dat de Europese wetgeving meer ondernemersproof gemaakt moet worden en dat wet- en regelgeving op elkaar moet worden afgestemd. "Er is wel toenemende aandacht voor de zzp'er, maar geen consistent beleid", concludeerde Henk Wesselo, directeur van FNV Zelfstandigen.