FNV ZZP

ZZP Belastingvragen nu op YouTube en Infographics

Laatste update: 18 april 2016

Belastingdienst legt 9 veel gestelde vragen uit via YouTube en Infographics

Ondernemers willen hun aangifte inkomstenbelasting goed invullen. De Belastingdienst helpt met informatie en een invulinstructie bij de top 9 veelgestelde vragen op belastingdienst.nl/ib2013.

Wanneer mag ik ondernemersaftrek aanvragen? En hoe vul ik dat dan in mijn aangifte in? Dat legt de Belastingdienst uit in een video van nog geen 2 minuten!

Een andere veelgestelde vraag, over het percentage bijtelling wordt u uitgelegd in een schematische afbeelding [infographic]. Zo ziet u binnen een minuut met hoeveel bijtelling u te maken heeft als u uw zakelijk auto ook privé gebruikt. En bij elk onderwerp ziet u in welke rubriek u het invult in uw aangifte.

Co-creatie
Alle video’s en infographics zijn tot stand gekomen in samenwerking met een groep ondernemers.

Klik op het onderwerp naar keuze en de infographic of youtube-filmpje start direct.

De onderwerpen die worden behandeld op belastingdienst.nl/ib2013 zijn:

Ondernemersaftrek
Studiekosten
Bedrijfskosten
Kleine ondernemersregeling

De items worden in infographics uitgelegd op ondernemersplein.nl/ib2013. Daar staat ook hoe u een item invult als u als ondernemer een P-aangifte doet.

Wel makkelijker: deel de video’s
De video’s zijn eenvoudig te delen met de deel-knop op YouTube. Ook kunt u ze vanaf daar embedden op uw website of in uw digitale nieuwsbrief. Klanten waarderen relevante, interessante informatie. Bovendien groeit hun vertrouwen in uw kunde als u hen heldere uitleg en instructie kunt geven over hun aftrekposten en fiscale voordelen. Deel daarom de video’s en infographics via uw online platforms en social media accounts!

Stel uw vraag online
Hebt u een vraag over uw aangifte inkomstenbelasting? We geven graag antwoord via twitter @BDzakelijk, HigherLevel.nl of hallo.kvk.nl.

Infographics en antwoord op de vraag 'Waar vul ik het in als ik als ROW'er een P-aangifte doe?" vindt u op http://www.ondernemersplein.nl/ondernemen/geldzaken/belastingen/aangifte-doen/