FNV ZZP

Dit is wat we voor je doen!

Laatste update: 10 februari 2023

Dit is wat we voor je doen!

DIT DOET FNV ZELFSTANDIGEN VOOR JE:

Als zzp’er sta je er vaak alleen voor, maar niet als je lid wordt van FNV Zelfstandigen. Wij bieden je:


1. GRATIS JURIDISCHE HULP

Betaalt je opdrachtgever niet? Legt je klant het contract anders uit of word je aansprakelijk gesteld? Wij helpen je als lid kosteloos en met een uitgebreid en goed onderlegd juridisch team verder.

2. DE FNV ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSVOORZIENING

De AOV met de menselijke maat! Je betaalt geen premie, maar bouwt een buffer op. Zo zorg je voor een uitkering bij ziekte. Voor elke zelfstandig ondernemer, zonder medische keuring. De korting is € 116 (eerste jaar) en € 90 in elk daaropvolgend jaar.


3. CONTRACTSCREENING EN -BEGELEIDING

Wij checken gratis je contracten en geven je persoonlijke juridische begeleiding bij contractonderhandelingen. Met onze gratis trainingen, waaronder ‘Start met een contract’ kun je zelf aan de slag.


4. FACTUUR NIET BETAALD? GRATIS INCASSOSERVICE

Ben je schuldeiser? Heb je zelf een schuld? Of heb je een vraag over incassozaken? Bel dan met onze incasso helpdesk. Onze experts beantwoorden snel je meest dringende vragen. Als dat nodig is, nemen we het incassotraject van je over en sommeren we de debiteur tot betaling. Zonder extra kosten!


5. GRATIS TRAININGEN EN CURSUSSEN

Je kunt kosteloos deelnemen aan al onze aantrekkelijke trainingen en cursussen. Denk aan ‘Personal Branding’, ‘Acquisitie’, ‘Omgaan met aansprakelijkheidsrisico’s’ en ‘Maak je eigen website’. Een aantal daarvan wordt door onze eigen juristen gegeven.


6. JE BELANGEN SUCCESVOL BEHARTIGD IN DEN HAAG

Wij zijn de grootste belangenbehartiger van zelfstandigen in Nederland. Met ruim 30.000 zelfstandige leden in diverse sectoren, hebben we een stem van betekenis in Den Haag. Zo praten we mee over de verplichte en betaalbare AOV voor zzp’ers, waren we betrokken bij de verlofregeling voor zwangere onderneemsters en zoeken we naar mogelijkheden om de positie van zzp’ers te verbeteren.


7. KORTING OP VERZEKERINGEN, ENERGIE EN TELEFONIE

Als lid krijg je korting op onder meer zakelijke schadeverzekeringen en mobiele telefonie. De kortingen zijn aanzienlijk. Ook profiteer je van kortingen op groene energie, opleidingen, mobiliteit en recreatie. En als zzp’er kun je je contributie natuurlijk fiscaal aftrekken!

8. 15 MAANDEN GRATIS BOEKHOUDEN MET E-BOEKHOUDEN.NL

Nieuwe leden krijgen 15 maanden gratis boekhouden met e-Boekhouden.nl. Ongekend eenvoudig in gebruik en met een deskundige en razendsnelle helpdesk. e-Boekhouden.nl is erkend door de Belastingdienst en heeft kortingsafspraken afgesproken met boekhouders.

9. INTERESSANTE BROCHURES EN DOCUMENTEN

In ons Kenniscentrum vind je meer dan 50 gratis brochures en documenten die je helpen bij het opzetten of doorontwikkelen van je bedrijf. Bijvoorbeeld ‘Rekenmodellen voor een auto van de zaak of privé’, ‘Zo kom je niet in de schulden’, ‘Ondernemen in crisistijd’, 'Zo zet je een webshop op' en ‘Succesvol klantenwerven’.


Een lidmaatschap is supervoordelig! Voor
€ 18,27 per maand (nu 6 maanden voor 25 euro) krijg je rechtsbijstand, checken we gratis je contract, nemen we je eventuele incasso’s uit handen en begeleiden we je bij de contacten met je opdrachtgever(s).

Tel daar de korting op bijvoorbeeld een mobiel telefoonabonnement en de besparing op een rechtsbijstandsverzekering (zo’n € 18 per maand) bij op en je voordeel is snel berekend. Bovendien kun je als zzp’er de kosten van een lidmaatschap als beroepskosten opvoeren en dus fiscaal aftrekken!In deze brochure hebben we het overzichtelijk voor je op een rijtje gezet,
inclusief een handig en overzichtelijk rekenvoorbeeld:

undefined